Stage lopen bij Moxio? Niet voor mensen die koffie willen halen.

18‑07‑2017 Tom den Braber 2 min.

Je kent het wel: het enige wat er nog tussen jou en je diploma staat is een afstudeerstage. Natuurlijk weet je dat een interessante opdracht, goede begeleiding en een stimulerende werkomgeving belangrijk zijn om je stage tot een goed einde te brengen. In deze blog geef ik een inkijkje in mijn periode als stagiair bij Moxio, en hoe Moxio aan jouw wensen voldoet.

Opdrachten

Moxio is een software-ontwikkelingsbedrijf dat uitdagende problemen oplost. Deze setting biedt een breed scala aan mogelijke stageopdrachten: er is altijd vraag naar mensen die helpen bij het verbeteren van de UX van de applicaties, het oplossen van wiskundige vraagstukken of het analyseren van de code van het bedrijf. Mijn eigen opdracht ging over dit laatste, meer daarover lees je hier: Understanding Exceptional Flow. Moxio hanteert een beleid waarbij het van belang is dat zowel stagiair, school/universiteit als het bedrijf zelf baat hebben bij de oplossing van de probleemstelling. Binnen die grenzen is het mogelijk om je opdracht geheel naar eigen inzicht in te richten: verwacht dus geen stage waarbij je 'slechts een opdracht uitvoert', maar een stage waarin je wordt uitgedaagd het maximale uit jezelf en je stage te halen.

Begeleiding

Bij Moxio krijg je één of twee mensen toegewezen die je begeleiden bij het uitvoeren van je opdracht. Hoewel Moxio geen groot bedrijf is, is er wel een grote hoeveelheid kennis aanwezig. Deze kennis is altijd maar één vraag van jou vandaan, maar dat betekent wel dat jij die vraag moet stellen. Je krijgt van je begeleider veel vrijheid met betrekking tot het invullen van je opdracht. De meeste begeleiders kiezen ervoor om een keer per week een kop koffie met hun stagiairs te drinken en daarbij te praten over de voortgang van het project, maar tussendoor is er altijd wel ruimte voor een korte update of een vraag. Echter, er geldt wel: 'with freedom comes responsibility'. Het is jouw verantwoordelijkheid om deze vrijheid goed te gebruiken.

Naast dat je een of twee persoonlijke begeleiders hebt, krijg je een paar keer in je stageperiode de mogelijkheid om je ondervindingen, vragen en voortgang aan het hele bedrijf te presenteren. De feedback die je hierbij krijgt helpt ook zeker met het tot een goed einde brengen van je stage.

Werkomgeving

Omdat je stageopdracht zo is ingevuld dat die nuttig is voor het bedrijf tel je echt mee: je bent niet 'slechts een stagiair', en zeker niet degene die de koffiemokken gevuld moet houden. Tijdens de stand-ups krijgt ook jouw stageopdracht een plek. Het doel van de stage is namelijk dat wat jij uitzoekt of bouwt uiteindelijk in de workflow van het bedrijf opgenomen wordt. Dit zorgt ervoor dat collega's enthousiast zijn over wat jij komt doen, en graag mee willen denken. Ook secundaire zaken zijn goed geregeld, zoals een dagelijks verzorgde lunch, een stagevergoeding en niet te vergeten: tafelvoetbal.

Dus...

Wil jij weten hoe het echt is om bij (een bedrijf als) Moxio te werken? Zoek jij een uitdagende stageopdracht waarin je zelfstandig met veel eigen initiatief het maximale uit jezelf en je stage haalt? Moxio biedt uitdagende opdrachten, goede begeleiding en een leuke werkomgeving waarin je volwaardig lid bent van ons team. Interesse? Solliciteer hier.

stage Moxio NL

Deel deze blog